بازی برای کنترل خشم کودکان

انواع بازی برای کنترل خشم کودکان

بازی برای کنترل خشم کودکان یکی از بهترین شیوه‌ها برای مهار این حس طبیعی در آنهاست. خشم یک احساس طبیعی و سالم است؛ اما بسیاری از کودکان برای درک تفاوت بین احساس خشم و رفتار پرخاشگرانه، دچار مشکل می‌شوند. وقتی بچه‌ها نمی‌دانند چگونه با احساسات خود کنار بیایند، ناامیدی و عصبانیت می‌تواند به‌سرعت به سرپیچی، بی‌احترامی، پرخاشگری و عصبانیت تبدیل شود.

هنگامی که پرخاشگری دوران کودکی مانند دعوا، انداختن آب دهان، جیغ زدن و سایر موارد این چنینی کنترل نشوند، می‌توانند منجر به مسائل دیگری شوند. به‌عنوان مثال عصبانیت و پرخاشگری با مشکلات تحصیلی، طرد شدن توسط همسالان و سلامت روان ضعیف در بزرگ‌سالی مرتبط است. برای بچه‌هایی که در کنترل خلق‌وخوی خود مشکل دارند، لازم است از استراتژی‌هایی برای آموزش مهارت‌های مدیریت خشم استفاده کنید. آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی یکی از بهترین راه‌ها است.

بی‌اختیار ایستاده و نگاه می‌کنم، کودک چهار ساله ناز من در کف اتاق نشیمن جیغ می‌کشد و لگد می‌زند. چرا؟ چون ما به پارک نمی‌رویم. مشت‌هایش را گره کرده و آن‌قدر دندان‌هایش را به هم فشار می‌دهد که فکش می‌لرزد. این تصویر برای بیشتر پدر و مادرها آشنا به نظر می‌رسد. این نمایش‌های دراماتیک و گاهی وحشتناک، خشم ناشی از فقدان زبان است. به این معنی که خردسالان و کودکان نمی‌توانند به شما بگویند چه چیزی اشتباه است یا به چه چیزی نیاز دارند.

آن‌ها نمی‌توانند به آنچه می‌خواهند برسند، بنابراین ممکن است ضربه بزنند، گاز بگیرند و رفتارهای آزاردهنده‌ای از خود نشان دهند. اگرچه این رفتارها ممکن است غیرطبیعی به نظر برسند، اما لازم است بپذیرید که خشم یک احساس کاملاً طبیعی می‌باشد. وظیفه ما به‌عنوان والدین، این است که بهترین راه کنترل و ابراز آن را به کودکان خود آموزش دهیم. در ادامه این مقاله به بررسی و آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

تأثیر بازی برای کنترل خشم کودکان

برای شروع بازی برای کنترل خشم کودکان لازم است تفاوت بین احساسات و رفتار را به کودکان بیاموزید. کافی است به احساسات خود برچسب بزنند تا بتوانند احساسات خشم، ناامیدی و…را به‌صورت کلامی بیان کنند. سعی کنید بگویید: اینکه احساس عصبانیت کنند، اشکالی ندارد؛ اما ضربه زدن اشکال دارد. به آن‌ها کمک کنید وقتی احساس عصبانیت می‌کنند، کنترل اعمال خود را در دست بگیرند.

بچه‌ها اغلب در زمان بازی بهتر یاد می‌گیرند. بازی‌ها و فعالیت‌های آزاد، خودآموزی را تقویت می‌کنند. آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی و سرگرمی کمک می‌کند تا وقتی بر احساسات متمرکز می‌شوند، خشم، محرک‌ها و رفتار مرتبط با آن را شناسایی کنند. فعالیت‌ها و بازی‌ها، روشی سرگرم‌کننده و روشن‌تر را برای کودکان و والدین یا معلمانشان ارائه می‌دهند. درنتیجه موقعیت‌هایی که منجر به خشم می‌شوند و اینکه چگونه می‌توانند واکنش متفاوتی از خود نشان دهند را درک می‌کنند.

بازی‌های کنترل خشم راهی عالی برای تبدیل یک موضوع واقعاً جدی به یک فعالیت لذت‌بخش است. آیا راهی بهتر از بازی برای ایجاد مهارت‌های مقابله‌ای و خودتنظیمی هیجانی وجود دارد؟ بیایید نگاهی به چند بازی سرگرم کننده مدیریت خشم برای بچه‌ها بیندازیم که می‌توانیم در جعبه ابزار مهارت‌های مقابله‌ای خود قرار دهیم.

آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی

انواع بازی برای کنترل خشم کودکان

در ادامه مجموعه‌ای از بهترین راهکارها و نکاتی که به کودکان آموزش می‌دهند چگونه خشم خود را به روش‌های ایمن و سالم مدیریت کنند را بیان کرده‌ایم. هنگامی که کودک در معرض عصبانیت قرار دارد، نمی‌تواند اطلاعات را پردازش کند. این لحظه قابل آموزش نیست و آن‌ها نمی‌توانند در این مرحله سخنرانی را تحمل کنند. وظیفه شما این است که آن‌ها را از این لحظه سخت عبور دهید. بهتر است صحبت را به حداقل برسانید. وقتی حرف می‌زنید، مطمئن شوید که از لحنی خنثی و آرام استفاده می‌کنید. مکالمه را کوتاه نگه‌دارید و همان عبارت را تکرار کنید. تکرار آن مفید است زیرا آن‌ها اطلاعات و کلمات را آن‌طور که باید، پردازش نمی‌کنند. بازگویی این احتمال را افزایش می‌دهد که آن‌ها، آنچه را که می‌گویید بشنوند. در ادامه، آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی و ترفندهای مختلف را یاد بگیرید.

پرش با آهنگ و پریدن

یک تایمر را به مدت ۲ دقیقه تنظیم کنید، کمی موسیقی بگذارید و کودک خود را به چالش بکشید تا به ضرب آهنگ بپرد. روش دیگر این است که فرزند خود را به مسابقه پرش دعوت کنید تا ببینید چه کسی می‌تواند بالاترین، طولانی‌ترین، سریع‌ترین یا کندترین پرش را داشته باشد. این بازی برای کنترل خشم کودکان یک راه عالی برای ورزش کردن است تا به کودک خود کمک کنید آرام شود.

یک مکان آرام را تجسم کنید

تحقیقات نشان داده است که تجسم برای طیف وسیعی از افراد برای کاهش سطح استرس مفید است. از کودک خود بخواهید چشمان خود را ببندد و مکانی آرام را به تصویر بکشد. سپس، به‌آرامی آن‌ها را راهنمایی کنید تا به‌آرامی شروع به ساختن تصویری از ظاهر، بو و احساس بودن در آنجا کنند.

نقاشی و رنگ‌آمیزی

نقاشی نه‌تنها چیزی به مغز می‌دهد که به‌غیراز عامل استرس‌زا، روی آن تمرکز کند، بلکه شرکت در هنرهای تجسمی به‌طورکلی با انعطاف‌پذیری در برابر استرس مرتبط است. این نقاشی کشیدن حتماً لازم نیست روی کاغذ باشد. می‌توانید از او بخواهید تا با گچ روی زمین احساس خود را نقاشی کند. نقاشی کردن یکی از انواع آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی است. رنگ‌آمیزی نیز می‌تواند یک فعالیت ذهن آگاهی عالی باشد که اضطراب را کاهش می‌دهد.

وارونگی را امتحان کنید

بازی وارونگی برای کنترل خشم کودکان

آوردن سر به زیر سطح قلب، به‌عنوان وارونگی شناخته می‌شود. حرکتی مثل خم شدن برای لمس انگشتان پا، یا تمرین وارونه کردن بدن، یک اثر ترمیمی بر روی سیستم عصبی خودمختار دارد که واکنش بدن به استرس را کنترل می‌کند.

باد کردن حباب‌ها

بازی با حباب‌ها یکی از محبوب‌ترین بازی های کودکانه در خانه است. دمیدن حباب‌ها می‌تواند به کودک شما کمک کند تا کنترل تنفس و درنتیجه وضعیت روانی آرامی را به دست آورد. دویدن در اطراف حباب‌ها نیز درست به اندازه دمیدن آن‌ها سرگرم کننده است.

دوش آب سرد بگیرید

برعکس حمام آب گرم، دوش آب سرد درواقع یک اثر ترمیمی بر بدن دارد. دوش آب سرد نه تنها التهاب ماهیچه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه جریان خون را به قلب بهبود می‌بخشد و باعث بهبود خلق‌وخو می‌شود. تنش، خستگی، افسردگی و خلق‌وخوی منفی، همه با فرو رفتن منظم در آب سرد کاهش می‌یابند.

فوت کردن شمع

یک شمع روشن کنید تا فرزندتان فوت کند. سپس دوباره آن را روشن کنید و آن را بیشتر و بیشتر از آن‌ها دور کنید، بنابراین آن‌ها باید نفس‌های عمیق و عمیق‌تری بکشند تا آن را خاموش کنند. این یک راه عالی برای تمرین تنفس عمیق است، درحالی‌که از آن یک بازی درست می‌کنید. این کار نیز وسیله‌ای برای آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی می‌باشد.

حمام آب گرم بگیریدبازی در حمام برای کنترل خشم کودکان

پس از یک روز طولانی در محل کار، هیچ‌چیز آرامش‌بخش‌تر از حمام نیست. همین امر در مورد بچه‌ها نیز صدق می‌کند. از زمان حمام کردن به‌عنوان فرصتی برای کمک به کوچولوی خود برای رها شدن از فعالیت‌های روزمره استفاده کنید. چند اسباب‌بازی ساده در حمام داشته باشید و به کودک خود اجازه دهید تا زمانی را صرف بازی با اسباب بازی‌های آبی خود کند.

بازی های رایانه‌ای

اگر سن کودک شما به حدی رسیده است که بتواند بازی‌های رایانه‌ای را بدون مشکل انجام دهد و این کار باعث بروز در سلامت او نمی‌شود، با مشورت متخصص می‌توانید بازی‌های رایانه‌ای کنترل شده و مناسب را در مدت زمان‌های محدود در اختیار کودکان قرار دهید. این اقدام می‌تواند کودکان را در زمان‌های خشم و پرخاشگری به خوبی کنترل کرده و حواس آن‌ها را از موقعیت تنش‌زا پرت کند. بدین ترتیب کودکان هیجانات خود را با بازی تخلیه کرده و تا مدت‌ها به خشم خود توجهی نخواهد کرد. اما در نهایت ما هرگز بازی های رایانه ای را توصیه نمیکنیم. برای کودکان 3 تا 7 سال کودکان میتوانند بهترین بازی ها را در خانه بازی کودک تجربه کنند. تا جای ممکن فرزندان خود را از بازی های رایانه ای دور نگه دارید.

ماهی را تماشا کنید

آیا تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که چرا همیشه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی آکواریوم وجود دارد؟ تماشای شنای ماهی در آکواریوم فشارخون و ضربان قلب را کاهش می‌دهد. هرچه مخزن ماهی بزرگ‌تر باشد، تأثیر آن بیشتر است.

شمارش معکوس

شمارش به کودک شما این فرصت را می‌دهد که بر چیزی غیر از آنچه که او را آزار می‌دهد؛ تمرکز کند. علاوه بر آن بدون اینکه مغز او را تحت تأثیر قرار دهد، چالش تمرکز بیشتری را ارائه می‌دهد. این همان کاری است که در بچه‌ها در خانه بازی بالونیا عاشقش هستند.

تنفس از طریق شکم

بسیاری از ما به‌خصوص زمانی که در یک موقعیت استرس‌زا قرار داریم، اشتباه تنفس می‌کنیم. از فرزندتان بخواهید به شکم خود فکر کند که انگار یک بادکنک است. به آن‌ها بگویید برای پر کردن بادکنک نفس عمیق بکشند و برای خالی شدن باد آن نفسشان را بیرون دهند. این روند ساده را ۵ بار تکرار کنید و متوجه اثرات آن شوید. بازی با بادکنک برای کنترل خشم کودکان بسیار خوب است.

برای دویدن بروید یا دوچرخه سواری کنید

نشان داده شده است که دویدن استرس را کاهش می‌دهد. دویدن هم می‌تواند یک روش آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی باشد و گاهی اوقات نیز می‌تواند مؤثرتر از دیدار با روان‌شناس عمل کند. دویدن ۱۰ دقیقه‌ای نه تنها می‌تواند فوراً بر خلق‌وخوی کودک شما تأثیر بگذارد، بلکه تأثیر آن بر توانایی فرد را برای مقابله با استرس آماده می‌کند. کار دیگری که می‌توانید بکنید دوچرخه سواری است. دوچرخه‌سواری برای کودکان تا حد زیادی فراموش شده است. این بازی برای کنترل خشم کودکان در یک مکان امن می‌تواند یک راه قدرتمند برای تسکین باشد.

در آغوش بگیرید

معرفی بازی برای کنترل خشم کودکان

در آغوش گرفتن به بدن اجازه می‌دهد تا اکسی توسین تولید کند. هورمونی که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد و برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. ۲۰ ثانیه در آغوش گرفتن نه تنها فشارخون را کاهش می‌دهد، احساس خوب بودن را افزایش داده و اثرات مضر جسمی استرس را کم می‌کند. هم شما و هم فرزندتان از مزایای آن بهره‌مند خواهید شد!

تا ۵ بشمار

درست زمانی که به نظر می‌رسد دیگر نمی‌تواند تحمل کند، از کودک خود بخواهید چشمان خود را ببندد و تا ۵ بشمرد. این شکل از مدیتیشن ۵ ثانیه‌ای به مغز این فرصت را می‌دهد که خود را دوباره تنظیم کند. همچنین به کودک شما فرصتی می‌دهد تا قبل از اینکه در یک موقعیت ناپایدار کاری انجام دهد، به آن فکر کند.

از فرفره کمک بگیرید

مانند تمرین شمع، دمیدن بر روی چرخ فرفره از انواع راه‌های آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی است. این بازی بیشتر بر بازدم کنترل شده تمرکز می‌کند. به کودک خود بگویید که فرفره را آهسته، سپس سریع و سپس آهسته حرکت دهد تا به او نشان دهید که چگونه می‌تواند سرعت دمیدن هوا را در ریه‌های خود تغییر دهد.

سفالگری

مجسمه‌سازی با خاک رس یا گل بازی، می‌تواند تأثیر زیادی در کنترل خشم داشته باشد. همچنین این مزیت را دارد که به کودک شما امکان می‌دهد از طریق اکتشاف یاد بگیرد.

بنویسید

برای کودکان بزرگ‌تر، یادداشت روزانه یا نوشتن احساساتشان، می‌تواند تأثیر عمیقی بر روحیه آن‌ها داشته باشد. به‌خصوص اگر آن‌ها بتوانند بدون ترس از خواندن آن این کار را انجام دهند. به فرزندتان دفترچه‌ای بدهید تا آن را در مکانی امن نگه دارد. به او اجازه دهید در مورد احساس خود بنویسد و به او اطمینان دهید که آن را نمی‌خوانید، مگر اینکه از شما بخواهد.

یک مهمانی رقص برگزار کنید

رقص برای کنترل خشم کودکان

پخش موسیقی و افزودن یک جزء فیزیکی به آن، بچه‌های شما را به حرکت وامی‌دارد و راهی سرگرم کننده برای فعال بودن است. هنگامی که کودک شما در حال بدی قرار دارد، آهنگ‌ها را بلند کنید. یک مهمانی رقص در اتاق نشیمن خود داشته باشید و به‌زودی شاهد تغییر حال و هوای او خواهید بود.

به دیوار فشار دهید

این بازی برای کنترل خشم کودکان و برای خلاص شدن از شر هورمون‌های استرس بدون نیاز به بیرون رفتن یا حتی بیرون رفتن از اتاق عالی است. از فرزندتان بخواهید ۳ بار به مدت ۱۰ ثانیه دیوار را فشار دهد. این فرآیند به ماهیچه‌ها اجازه می‌دهد تا در تلاشی بیهوده برای پایین آوردن دیواره منقبض شوند، سپس آرام می‌شوند و هورمون‌های احساس خوبی را در بدن آزاد کنند. اگر کودک شما قادر به نوشتن باشد می‌توانید از او بخواهید آنچه را که او را آزار می‌دهد، بنویسید و آن را پاره کند.

مچاله کردن کاغذ

نوزادان ذاتاً از این ترفند آگاه هستند؛ زیرا یکی از کارهای موردعلاقه آن‌ها چروک کردن کاغذ است. چروک شدن کاغذ نه تنها صدای رضایت بخشی ایجاد می‌کند، بلکه تغییرات بافتی در دست کودک شما بازخورد حسی را در مسیری به دور از عوامل مرتبط با استرس به مغز ارسال می‌کند.

ترکاندن کیسه‌های حباب‌دار

هرکسی که بسته‌ای را از طریق پست دریافت کرده باشد، لذت ترکاندن ردیف به ردیف بسته‌بندی حباب‌دار را می‌داند. مواد مشابه را می‌توان در اکثر ابزارفروشی‌ها پیدا کرد. بهتر است همیشه تعدادی از این کیسه‌ها را داشته باشید. این کیسه‌های ساده می‌توانند به یک راهکار آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی تبدیل شوند.

یک توپ گلف را زیر پای خود بغلتانید

غلتاندن یک توپ گلف زیر پای کودک، نه تنها می‌تواند گردش خون را بهبود بخشد، بلکه نقاط فشاری در پایین پا وجود دارد که استرس را از بین می‌برد و ماهیچه‌های پا و ساق پا را شل می‌کند. برای حداکثر سود، تمام کف پای کودک را با فشارهای مختلف بغلتانید.

یک توپ تنیس را به پشت بغلتانید

یک ترفند قدیمی فیزیوتراپی، چرخاندن یک توپ تنیس بر روی پشت کودک، است. زمانی که کودک بیشتر به لمس آرامش‌بخش نیاز دارد، ماساژ ملایمی به او می‌دهد. روی شانه‌ها، گردن و قسمت پایین کمر تمرکز کنید؛ زیرا این بخش‌ها، مکان‌هایی هستند که بدن در آن تنش ایجاد می‌کند.

نان را ورز دهید یا خمیر بازی کنید

خمیر بازی برای کنترل خشم کودکان

مادربزرگ‌ها در سراسر جهان به شما خواهند گفت که فرایند تهیه نان یک تسکین فوق‌العاده استرس‌زا است. دستورالعمل‌های ساده به‌وفور در اینترنت وجود دارد که به کودک شما اجازه می‌دهد، دست‌های خود را کثیف کند و خمیر را بچرخاند و فشار دهد. بهترین بخش این است که در پایان، شما نان خانگی دارید. علاوه بر آن یک تکنیک آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی را برای کودکان انجام داده‌اید. در حال دیگر می‌توانید خمیر بازی را امتحان کنید. خمیربازی وسیله‌ای است که تقریباً در همه خانه‌ها پیدا می‌شود. این وسیله ساده می‌تواند باعث کنترل خشم و هیجان کودک شود.

فریاد بزن

گاهی اوقات همه احساسات کودک شما به‌سادگی بیش از حد در بدن او هستند. از آن‌ها بخواهید پاهایشان را به اندازه عرض شانه باز کنند و احساساتشان را تصور کنند که از انگشتان پاهایشان از پاها و بدنشان می‌جوشد و از دهانشان بیرون می‌آید. آن‌ها مجبور نیستند کلماتی را فریاد بزنند، یا حتی سطح خاصی را حفظ کنند. فقط هر چیزی که برای آن‌ها احساس خوبی داشته باشد فریاد بزنند.

بازی بادکنک خشم

در مواقعی که کودک شما خشمگین است می‌توانید بادکنک‌هایی را در اختیار آن‌ها قرار دهید تا با باد کردن آن‌ها، خشم خود را تخلیه کنند. سپس از کودک بخواهید به وسیله اجسام نوک تیز، بادکنک را بترکاند. در ادامه از کودک بخواهید تا تنفسی عمیق داشته باشد تا بتواند به خوبی وضعیت خود را کنترل کند. درنهایت بادکنک دیگری در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید آن را باد کند. درنهایت در وضعیتی که کودک احساس خشم ندارد از او بخواهید تا به آرامی هوای بادکنک را بدون اینکه دیگران متوجه آن شوند، خارج کند.

پاره کردن کاغذ

پاره کردن کاغذ باطله یا روزنامه از دیگر بازی‌های مؤثر برای آرام کردن پرخاشگری کودکان است که فضایی برای تخلیه احساسات در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. برای انجام این بازی ابتدا از کودک قول بگیرید که در انتهای بازی حتماً کاغذها را جمع‌آوری کند، سپس مقداری کاغذ باطله در اختیار آن‌ها قرار داده و از آن‌ها بخواهید آن‌ها را مطابق با سلیقه خود پاره پاره و پراکنده کنند. این بازی درنهایت به کودک این اطمینان را می‌دهد که شما برای آرام‌سازی او می‌توانید اقدامات مؤثر و جذاب انجام دهید. علاوه بر این هیجانات کودک هنگام پاره و پرتاب کردن کاغذ تخلیه شده و در دفعات بعدی قدرت بیشتری در کنترل خشم خود خواهد داشت.

بازی شکلک ها

شما باید به کودک آموزش دهید تا بتواند احساسات مختلف را شناسایی کرده و بروز دهد؛ گاهی اوقات کودکان از بیان احساسات خود خجالت می‌کشند و یا نمی‌دانند چگونه خشم خود را ابراز کنند. در این شرایط بازی شکلک‌ها می‌تواند راهی برای آموختن این مهارت‌ها باشد. بدین منظور حالت‌ها و احساسات مختلف را با شکلک‌هایی ترسیم کرده و به کمک کودک آن‌ها را به ماسک تبدیل کنید. در ادامه به صورت نمایشی، حالات مختلف را به کودک آموزش دهید و از او بخواهید که با شما همکاری کند. سپس به کودک بگویید که الآن چه احساسی دارد و شکلک مربوط به آن را روی صورت کودک قرار دهید. سپس می‌توانید به کودک بگویید در مواقعی که عصبانیت و خشم دارد چگونه است و شکلک خشمگین را روی صورت او قرار دهید. بدین ترتیب کودک می‌آموزد که چگونه باید احساسات خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و شما می‌توانید به کودک در کنترل خشم کمک کنید.

بوکس

بازی بوکس برای کنترل خشم کودکان

کیسه بوکس می‌تواند بهترین وسیله ورزشی برای آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی به کودکانی باشد که به طور مدام خشم را تجربه می‌کنند؛ بدین ترتیب از کودک بخواهید که هر بار که احساس می‌کند بیش از حد عصبانی شده است، وقت خود را با ضربه به کیسه بوکس بگذراند. بدین ترتیب کودک خشم خود را با ضربات روی کیسه بوکس تخلیه کرده و با وضعیتی آرام به سایر فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد. علاوه بر این بوکس می‌تواند یک ورزش عالی برای تقویت توان بدنی کودک شما باشد و در مدت زمان به سلامت او در بزرگ‌سالی کمک کند.

نمایش و قصه

نمایش‌ها و داستان‌های مختلف می‌توانند تصویرسازی درستی برای خشم و نحوه کنترل پرخاشگری برای کودکان داشته باشند. بدین ترتیب می‌توانید نمایش‌های مختلفی را انتخاب کرده و با کودک به اجرا درآورید که در آن‌ها فردی خشمگین اقدام به تصمیمات ناصحیح کرده و سپس از کار خود پشیمان خواهد شد. همچنین نمایش و قصه جزو بازی های افزایش اعتماد به نفس در کودکان هم به حساب می آید. می توانید داستان‌هایی را برای کودکان انتخاب کنید که در آن خشم و پرخاشگری موجب پشیمانی شخصیت‌های داستانی شده و با شخصیتی که به خوبی توانسته است خشم خود را کنترل کند.

بازی دکمه توقف

می‌توانید با کودک خود دکمه‌ای فرضی در قسمتی از بدن در نظر بگیرید و به او بگویید که این دکمه برای زمان‌هایی استفاده می‌شود که او رفتار نادرستی انجام می‌دهد و فشردن دکمه به معنای توقف رفتار ناصحیح است. در ادامه برای کودک فهرستی از فعالیت‌های نادرست تعیین کرده و خشم و پرخاشگری در فهرست قرار دهید. در ادامه به منظور تثبیت رفتار صحیح برای کنترل خشم کودکان، موقعیتی مشابه با موقعیت‌های حساسیت‌زا برای کودک ایجاد کرده و به طور شبیه‌سازی شده دکمه توقف را فشار دهید و خشم خود را کنترل کنید.

بازی با عروسک و اسباب بازی

در مواقعی پرخاشگری اسباب بازی‌های ضد استرس مانند انواع فیجت و عروسک‌های ارتجاعی را در اختیار کودکان قرار دهید. این اسباب‌بازی‌ها به طور اختصاصی برای کنترل تنش طراحی شده‌اند و معمولاً در اثر ضربه دچار آسیب نخواهند شد. علاوه بر این طیف وسیعی از انواع اسباب بازی و عروسک‌های نقش‌آفرینی وجود دارد. در زمان بازی برای کنترل خشم کودکان با دقت به مکالمات کودک می‌توانید از تفکر و وضعیت روحی او آگاهی پیدا کنید. همچنین با شرکت در بازی کودک می‌توانید مهارت‌های کنترل خشم را از طریق شخصیت‌های عروسکی به کودک آموزش دهید.

بازی با تفنگ آب پاش

تفنگ‌های آب پاش و ژله‌ای یکی از اسباب بازی‌های بی‌خطر و مهیج برای کنترل تنش کودکان هستند که برای آن‌ها جذابیت زیادی دارند. بدین منظور در مواقع پرخاشگری به جای دعوا و تخلیه خشم بر روی یکدیگر، می‌توانید فضایی شاد و صمیمانه برای بازی با تفنگ‌های آب پاش برای آن‌ها ایجاد کنید. این فرایند باعث افزایش تحرک و فعالیت کودکان شده و زمینه تخلیه تنش را برای آن‌ها فراهم می‌کند. همچنین می‌توانید از امنیت کودکان خود اطمینان حاصل کرده و آن‌ها را در فضایی بهینه، آزاد بگذارید.

بازی دارت

بازی دارت برای کنترل خشم کودکان

پرتاب دارت نیز به عنوان نمونه‌های از انواع بازی برای کنترل خشم کودکان، می‌تواند اثری مشابه با ضربه به کیسه بوکس داشته باشد و به کودک شما در کنترل خشم و احساس پرخاشگری کمک کند. علاوه بر این بازی دارت می‌تواند تمرکز و دقت کودک شما را تا حدود زیادی افزایش داده و مهارت‌های فکری او را افزایش دهد. علاوه بر این دارت دراز مدت می‌تواند به عنوان ورزشی مفید برای تقویت عضلات کودک شما باشد و هدف‌گیری کودک را بهبود ببخشید. بدین ترتیب کودک شما به جای تخلیه عصبانیت خود با رفتارهای تهاجمی و آسیب‌زا، خود را با ورزشی مفید و مؤثر سرگرم می‌کند.

بازی های صدا دار

ایجاد صدا یک بازی برای کنترل خشم کودکان تأثیر باورنکردنی است که می‌تواند برای دیگران آزاردهنده باشد، اما در شرایطی که کودک شما با این روش آرامش بیشتری دریافت می‌کند، لازم است که فضا را برای راحتی کودک ایجاد کنید. در این وضعیت می‌توانید از اسباب بازی‌های صدادار مانند انواع طبل، سازهای موسیقی و زنگوله‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید از کودکان بخواهید تا با صدای بلند آواز بخواند و حتی جیغ بزند تا بتواند خشم خود را تخلیه کند. اما به یاد داشته باشید که پیش از ارائه ملزومات این بازی‌ها، به کودک گوشزد کنید که تنها مدت محدودی می‌تواند به فعالیت‌های صدا دار بپردازد.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد انواع بازی برای کنترل خشم کودکان صحبت کردیم. ما باید به فرزندانمان کمک کنیم تا بفهمند و انتظار داشته باشند که در طول زندگی احساسات مختلفی ازجمله خشم را تجربه کنند. طبیعی است که گاهی اوقات عصبانی شوند، اما کاری که با آن احساسات انجام می‌دهند مهم است. ازآنجاکه کودکان آرزوها و خواسته‌های خود را فوری می‌طلبند. تصور می‌کنند اگر آن بستنی یا آن ماشین آتش‌نشانی جدید را در قفسه است به من ندهند، من می‌میرم. در حقیقت شاید آن‌ها از لغو شدن یک تفریح ناراحت هستند، اما با عصبانیت پاسخ می‌دهند؛ زیرا این راهکار برایشان آسان‌تر است.

گاهی اوقات، این رفتار پرخاشگرانه از انواع احساسات ناراحت کننده مانند غم و اندوه یا خجالت ناشی می‌شود؛ بنابراین، باید به فرزندان خود کمک کنید، علت احساس عصبانیت خود را کشف کنند. آموزش کنترل خشم به کودکان با بازی از بهترین روش‌های آموزشی است. استفاده از ترفندها و بازی‌هایی مثل خمیربازی، سفالگری، فوت کردن شمع، نقاشی کشیدن، فشار آوردن به دیوار و سایر مواردی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، می‌تواند خشم کودک شما را کنترل کرده و روش‌های صحیح خروج از حالت عصبانیت را به آن‌ها می‌آموزد. در پایان امیدواریم که نکات مطرح شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول شما عزیزان

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

ارتباط با مشاوران بالونیا

مشاوران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند

مقالات مرتبط

Comments (02)

  1. پروین حاتمی
    1 مهر, 1401

    بنده آموزگار کلاس اول هستم و واقعا استفاده کردم ، بازی های که معرفی کردید با اندکی تغییر در کلاس انجام میدهم تا به بچه ها یاد دهم خشم خود را چگونه کنترل کنند . صمیمانه سپاس گزارم .

    Reply
    • مدیر سایت
      6 تیر, 1402

      سلام و عرض ادب، خوشحالیم که تونستیم راهنمای شما باشیم. اخیرا این صفحه را به روز رسانی کردیم و بازی های جدیدی اضافه نمودیم که می توانید از آنها هم استفاده کنید.

      Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *