آموزش ساعت با بازی

آموزش ساعت با بازی به کودکان

یکی از مهارت‌هایی که برای بچه‌ها افتخارآفرین است، توانایی خواندن ساعت می‌باشد. آن‌ها معمولاً افتخار می‌کنند که بگویند: من می‌دانم چگونه زمان را بگویم. البته، این روزها با ساعت‌های دیجیتال این کار آسان‌تر است، اما کودکان همچنان باید خواندن نسخه‌های آنالوگ را نیز یاد بگیرند. آموزش ساعت با بازی، یکی از بهترین راه‌ها برای آموزش این فعالیت کاربردی محسوب می‌شود.

گفتن زمان به‌ویژه در ساعت آنالوگ، بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است تصور می‌کنید. تا زمانی که شروع به آموزش این مهارت به فرزند خود نکنید، شاید درک این موضوع برایتان مشکل باشد. خواندن ساعت مستلزم درک مفاهیم مختلف ریاضی و توانایی ترکیب این مفاهیم با هم در یک فرایند پیچیده است. درک مفهومی گذر زمان نیز در درک چگونگی بیان زمان حیاتی است. پس اگر احساس می‌کنید زمان آن فرارسیده که به کودکتان یاد بدهید زمان را بگوید، باید اول بهترین راه را برای انتقال این آموزش یاد بگیرید. یادگیری ساعت و خواندن آن یک فرایند گام‌به‌گام است که با ایجاد درک درستی از زمان واقعی شروع می‌شود. اگر قصد دارید که آموزش ساعت با بازی و روش‌های خلاقانه را بیاموزید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

بهترین زمان آموزش ساعت به کودکان

کودکان با سرعت بیشتر از تصور شما بزرگ می‌شوند و کم کم پذیرای اطلاعات جدید هستند. آنها سرشار از ذوق برای یادگیری خواهند بود و این شما هستید که باید بتوانید به بهترین شکل به آنها آموزش دهید. آموزش ساعت به کودکان یکی از مهم‌ترین آموزش‌هایی است که باید از سن 6 الی 7 سالگی آن را یاد بگیرند. بهتر است برای شروع به سراغ ساعت‌های عقربه‌ای بروید. برای یادگیری ساعت بازی بهترین راهکار است اما باید بدانید که سرعت یادگیری فرزندش ما بستگی به مهارت ریاضی او خواهد داشت و باید روی مهارت‌های ریاضی و شناخت اعداد هم کار کنید.

 آماده سازی کودک برای آموزش ساعت با بازی

زمان مناسب آموزش ساعت با بازی

پیش از آنکه به سراغ بازی آموزش ساعت به کودکان بروید، باید فرزند خود را برای یادگیری آماده کنید. یکی از مهم‌ترین آماده سازی‌های کودک برای آموزش ساعت، درک او از گذر زمان است. ابتدا باید بدانند که زمان در واحدهای مختلف روز، ساعت، دقیقه و ثانیه سپری می‌شود. بعد از این مرحله باید آنها را با عبارت‌هایی همچون صبح، قبل از ظهر، ظهر، بعد از ظهر، شب، عصر، و نیمه شب آشنا کنید.

بعد از آنکه فرزند شما با این مفاهیم آشنا شد وقت آن رسیده که برای انجام کارها به او زمان بدهید. مثلاً بگویید برای بازی با عروسکش فقط ده دقیقه زمان دارد. یا زمانی او باید بخوابد که عقربه ساعت روی عدد 10 باشد. با این تمرین‌ها کودک شما آماده یادگیری ساعت و بازی ساعت خواهد بود.

آموزش ساعت با بازی به کودکان

استفاده از بازی یکی از بهترین راه‌ها برای یاد دادن مهارت خواندن ساعت به کودکان است. با استفاده از این بازی‌ها مطمئناً روز سرگرم‌کننده‌ای را با کودکانتان خواهید داشت. قبل از یادگیری نحوه تشخیص زمان در ساعت آنالوگ، بچه‌ها باید برخی از مهارت‌های ریاضی اولیه را نیز داشته باشند. آن‌ها باید بتوانند تا ۶۰ بشمارند و اعداد یک تا ۶۰ را تشخیص دهند و بخوانند. علاوه بر این باید خواندن ۵تایی اعداد را تا عدد ۶۰ یاد بگیرند. آن‌ها باید بدانند که زمان به واحدهایی مانند روز، ساعت و دقیقه تقسیم می‌شود.

استفاده از واژگان زمانی مانند صبح، بعدازظهر، ظهر، شب، قبل و بعد از ساعت‌ها و گنجاندن آن در فعالیت‌های روزمره به ارتقا سطح درک کودک کمک زیادی می‌کند. شاید برای ما ساده به نظر برسد، اما زمان پیچیده است! این عملی است که ما آن‌قدر در طول روز از آن استفاده می‌کنیم که ممکن است به آن بی‌توجه باشیم. اغلب حتی به تمام قطعات متحرکی که کنار هم قرار می‌گیرند تا به ما اجازه دهند زمان را بگوییم فکر هم نمی‌کنیم؛ اما زمانی که در مورد آموزش ساعت با بازی صحبت می‌کنیم، باید این پیچیدگی را در نظر داشته باشیم. آموزش ساعت به کودکان با بازی این روند پیچیده را ساده‌تر می‌کند. مراحل آموزش ساعت را در ادامه می‌بینیم:

آموزش قسمت‌های ساعت به کودکان

آموزش ساعت کلاس دوم با بازی

اولین گام در یادگیری تشخیص زمان این است که کودکان بتوانند اجزای ساعت را شناسایی کنند. این اجزا شامل اعداد، عقربه ساعت و دقیقه شمار است. در هنگام آموزش ساعت به کودکان با بازی، در صورت امکان در شروع کار از ساعت با عقربه دوم استفاده نکنید. این می‌تواند برای بچه‌ها گیج‌کننده باشد. عقربه دوم را زمانی اضافه کنید که به عقربه ساعت شمار تسلط پیدا کرده باشند. قسمت‌ها را برای فرزندتان توضیح دهید و بگذارید تمرین کنند که کدام قسمت، چه عددی را نشان می‌دهد.

گفتن زمان به ساعت

بعد از اینکه فرزندتان با اجزای یک ساعت آشنا شد، می‌توانید شروع به نشان دادن زمان به ساعت کنید. به آن‌ها بیاموزید که ابتدا ساعت را با استفاده از عقربه ساعت شمار، تشخیص دهند. سپس نگاه کنند که آیا عقربه دقیقه شمار روی ۱۲ است یا خیر. اگر چنین است، ساعت همان عددی است که عقربه کوچک به آن اشاره دارد. می‌توانید بپرسید ساعت چند است و از فرزندتان بخواهید ساعت را روی زمانی که شما به او می‌دهید تنظیم کند؛ مثلاً بگویید: آیا می‌توانی به من نشان بدهی ساعت ۵ چگونه است.

گفتن زمان به نیم ساعت

وقتی فرزندتان درک کاملی از گفتن زمان به ساعت دارد، زمان را به نیم ساعت معرفی کنید. آن‌ها باید یاد بگیرند چطور زمان‌هایی مانند 3:30، 6:30، 11:30 را با دیدن تشخیص دهند. هنگامی که این مرحله را شروع می‌کنید، اشاره کنید که عقربه ساعت همیشه مستقیماً به عدد بزرگ اشاره نمی‌کند. این نکته بسیار مهم است. به فرزندتان بگویید که ما همیشه به عدد بزرگی که عقربه ساعت شمار درست بعد از آن است، نگاه می‌کنیم. در بخش آموزش ساعت به کودکان با بازی، روش‌های مناسبی برای درک این مفهوم ارائه خواهیم داد. بچه‌ها ممکن است برای مدتی در شرایطی بمانند که بتوانند زمان را تا نیم ساعت تشخیص دهند.

یکی از راه‌هایی که به کودکان کمک می‌کند این ایده را درک کنند که عقربه ساعت همیشه به‌صورت مستقیم به عدد آن اشاره نمی‌کند، این است که خطوطی را روی ساعت‌های خود بکشید و آن را به قطعات پیتزا مانند تقسیم کنید. این برش‌های پیتزا را با ساعتی که نشان می‌دهند برچسب بزنید. به عنوان مثال، برش پیتزا برای ساعت دو از ساعت دو تا سه متغیر است. هر زمان که عقربه ساعت در این برش باشد، ساعت دو است.

آموزش ساعت کلاس دوم با بازی های خلاقانه

در این بخش به تعدادی از بازی‌ها و روش‌های خلاقانه‌ای که برای آموزش ساعت به کودکان با بازی وجود دارند، اشاره می‌کنیم. در خانه کودک بالونیا این ساعت را با انواع بازی‌های خلاقانه به کودکان آموزش می‌دهند. این بازی‌ها می‌توانند روند یادگیری را جذاب‌تر کنند. بازی‌ها کودک را برای همراهی در یادگیری علاقه‌مند می‌سازند.

آموزش با ساعت کاغذی

یادگیری ساعت برای کودکان

یکی از جنبه‌های پیچیده‌تر گفتن زمان، درک این است که چگونه عدد یک به معنای ۵ دقیقه، ۲ به معنای ۱۰ دقیقه و غیره است. یکی از بهترین راه‌ها برای آموزش ساعت با بازی ساخت ساعت کاغذی می‌باشد. این ساعت کاغذی به کودکان کمک می‌کند تا این ارتباط را برقرار کنند. برای اینکه کار راحت‌تر شود، می‌توانید از بشقاب‌های کاغذی برای این کاردستی استفاده کنید. از کودک بخواهید که خودش اعداد را در جای مناسب قرار دهد.

دو بشقاب کاغذی روی هم قرار دهید. اعداد دقیقه را روی بشقاب زیری بنویسید و اعداد ساعت را روی بشقاب رویی. این کار را به روش‌های مختلف می‌توان انجام داد.

  • می‌توانید از دو بشقاب با سایز متفاوت استفاده کنید و بشقاب بزرگ‌تر را در زیر بشقاب کوچک‌تر قرار دهید.
  • همچنین می‌توانید از دو بشقاب هم سایز استفاده کنید و عددهای مربوط به دقیقه را در زیر اعداد ساعت پنهان کنید. با برش‌هایی امکان بلند کردن اعداد ساعت و دیدن اعداد دقیقه را ایجاد کنید.

فضاها را رنگ‌آمیزی کنید تا ساعت‌ها را یاد بگیرند

مفهوم مهم دیگری که بچه‌ها باید درک کنند، این است که چگونه فاصله بین اعداد در یک ساعت آنالوگ کار می‌کند. این مفهوم را می‌توان با ساخت یک ساعت کاغذی رنگی به‌خوبی آموزش داد. برای این کار فاصله ساعت‌ها را با رنگ‌های مختلف رنگ‌آمیزی کنید.

با کمک بچه‌ها ساعت‌های مچی کاغذی بسازید

این فعالیت به‌صورت دسته‌جمعی برای دانش‌آموزان بسیار مؤثر است. ابتدا می‌توانید نقاشی آماده ساعت مچی را به‌صورت پرینت شده در اختیار بچه‌ها قرار دهید. عقربه‌ها را روی هر صفحه ساعت بکشید. حالا از بچه‌ها بخواهید نوارهای ساعت خود را تزئین کنند، سپس آن‌ها را روی مچ خود ببندند. به هر دانش‌آموز یک برگه سوابق بدهید. اجازه دهید در اتاق بچرخند و از هر یک از هم‌کلاسی‌های خود بپرسند: ساعت چند است؟ آن‌ها به ساعت هم‌کلاس خود نگاه می‌کنند و زمان را ثبت می‌کنند.

ساخت ساعت با هولاهوپ در فضای آزاد

یک روش دیگر آموزش ساعت با بازی، استفاده از هولاهوپ است. می‌توانید با هولاهوپ یک ساعت آنالوگ عالی بسازید. با استفاده از گچ اعداد ساعت را در قسمت داخل هولاهوپ و اعداد دقیقه را در قسمت خارج هولاهوپ مشخص کنید. می‌توانید با به کار بردن دو چوب عقربه بسازید. برای جذابیت بیشتر، خود بچه‌ها می‌توانند نقش عقربه‌های ساعت را بازی کنند.

بازی ساعت و موزیک

بازی ساعت برای آموزش به کودکان

با چاپ برگه‌هایی با شکل ساعت خالی شروع کنید. این برگه‌ها را شماره گذاری کنید و آن‌ها را به دانش‌آموزان بدهید. از هر دانش‌آموز بخواهید زمانی را روی ساعتش بکشد، سپس آن را روی میزش بگذارد. به هر دانش‌آموز یک برگه بدهید که از آن برای ثبت ساعت‌ها استفاده کند. حالا از آن‌ها بخواهید یک مداد برداشته و آماده حرکت شوند. بعد از اینکه همه بچه‌ها ساعت‌ها را آماده کردند، یک موسیقی پخش کنید. از آن‌ها بخواهید در اطراف میزها شروع به حرکت کنند. با توقف موسیقی هرکدام از بچه‌ها در جلوی هر میزی که قرار دارد، ساعت آن را یادداشت می‌کند. موسیقی را دوباره شروع کنید و ادامه دهید!

یک کارتن ساعت بسازید

این فعالیت بسیار جذاب زمان‌گویی در یادگیری و تمرین بسیار مؤثر است. برای این کار از یک جعبه تخم‌مرغ درب دار استفاده کنید. ابتدا صفحه‌های ساعت آنالوگ که زمان‌های مختلف را نشان می‌دهند را در ته تک تک جای تخم‌مرغ‌ها در یک کارتن خالی تخم‌مرغ بچسبانید. یک تیله را داخل جعبه قرار دهید. بچه‌ها کارتن را تکان می‌دهند. نگاه می‌کنند تا ببینند تیله در چه ساعتی فرود آمده است. حالا نتایج آن در روی نموداری نشان می‌دهند. آموزش ساعت با بازی کارتن ساعت می‌تواند بسیار جذاب باشد.

یک قلاب به عقربه ساعت اضافه کنید

به عقربه ساعت شمار یک قلاب اضافه کنید. سر برگشته قلاب باید به سمت عدد قبلی باشد. این ترفند به دانش‌آموزان شما کمک می‌کند تا به یاد داشته باشند که با حرکت عقربه‌های ساعت و دقیقه، ساعت همچنان به عدد پشت سر تعلق دارد.

پیدا کردن ساعت‌ها

پیدا کردن ساعت‌ها توسط بچه‌ها

ساعت‌های آنالوگ کاغذی را با زمان‌های پر شده در اطراف اتاق قرار دهید. از بچه‌ها بخواهید که ساعت‌ها را پیدا کنند. دانش آموزان هر ساعت را پیدا کرده و زمان را در برگه رکورد خود ثبت می‌کنند. برای چالش بیشتر، روی برگه‌ها بنویسید، زمان بعد از مثلاً ۱۰ دقیقه چقدر خواهد بود؟ زیر هر ساعت پس از اینکه دانش آموزان زمان نمایش را ثبت کردند، زمان آینده را نیز محاسبه می‌کنند.

تخم‌مرغ‌های پلاستیکی را با هم تطبیق دهید

تخم‌مرغ‌های پلاستیکی کاربردهای زیادی در کلاس دارند. برای آموزش ساعت با بازی و تمرین زمان‌گویی، ساعت‌های آنالوگ را در یک نیمه تخم‌مرغ و زمان‌ها را (به‌صورت ساعت دیجیتال) در سمت دیگر بنویسید، سپس از بچه‌ها بخواهید آن‌ها را باهم جفت کنند.

کار برگ‌های ثبت فعالیت‌ها

از دانش‌آموزان بخواهید در منزل ساعت چند مورد از فعالیت‌های خود را یادداشت کنند. برای این کار می‌توانید کاربرگ‌هایی را آماده کنید که لیست فعالیت‌ها در آن مشخص شده است. ثبت زمانی که صرف فعالیت‌های مختلف در خانه یا مدرسه می‌کنند، کار را پیچیده‌تر می‌کند؛ مثلاً چند دقیقه صرف مسواک زدن شد؟ این فعالیت می‌تواند موارد مختلفی را شامل شود. مواردی مثل تمرین بسکتبال، تماشای برنامه تلویزیونی موردعلاقه آن‌ها، خوردن میوه یا انجام تکالیف.

برای این کار می‌توانید از کارت‌های جداگانه نیز استفاده کنید و بعد از یادداشت زمان فعالیت‌ها، از آن‌ها بخواهید که کارت‌ها را مرتب کنند و نشان دهند ابتدا، بعد و بعد چه اتفاقی افتاده است.

پوشیدن هدبندهای ساعت

آموزش ساعت با بازی پوشیدن هدبندهای

برای این کار لازم است هدبندهایی را برای بچه‌ها آماده کنید که یک ساعت آنالوگ کاغذی روی آن نصب شده است. این یک فعالیت گروهی سرگرم کننده است. همچنین برای بازی «ساعت چند هستم؟» عالی هستند. بچه‌ها از یکدیگر سؤال می‌پرسند تا حدس بزنند ساعت پیشانی آن‌ها چه ساعتی را نشان می‌دهد.

با پیوند دادن مکعب های ریاضی، ساعت بسازید

آموزش ساعت با بازی، تأثیرگذاری بسیار بیشتری دارد. شما می‌توانید از بازی‌های مختلفی استفاده کنید که یکی از جذاب‌ترین آن، پیوند دادن مکعب‌های ریاضی و اشکال هندسی برای کودکان است. در این بازی مکعب‌هایی با اعداد و اشکال هندسی وجود دارند که با استفاده از آنها باید یک ساعت آنالوگ درست کنید که در آن اعداد و اشکال در حال حرکت هستند تا کودک شما بتواند متوجه گذر زمان شود. این نوع بازی‌ها نه تنها به کودکان کمک می‌کنند تا مفهوم زمان را درک کنند بلکه مهارت‌های ریاضی و شناخت اشکال هندسی آن‌ها را نیز تقویت می‌کنند.

ساعت های یخ زده درست کنید

اگر در فصل زمستان هستید این یک بازی خارق‌العاده برای آموزش ساعت به کودکان است. کافی است صورت آدم برفی را به شکل یک ساعت درست کنید یا روی برف‌ها ساعت آنالوگ بکشید و با رد پا تایم‌های مختلف را روی آن اجرا کنید تا کودک شما با تمرین و تکرار بتواند ساعت را یاد بگیرد.

بهترین اپلیکیشن‌های آموزش ساعت با بازی

آموزش ساعت با بازی قرار نیست همیشه به صورت فیزیکی باشد. شما می‌توانید با استفاده از تکنولوژی و بازی نیز به کودکان خود ساعت را یاد دهید. به این منظور نیاز به یک سری اپلیکیشن‌ها دارید که روی گوشی خود نصب کنید. برخی از این اپلیکیشن‌ها عبارت‌اند از:

  • ساعت گویا
  • آموزش ساعت به کودکان
  • پارس اسکای (آموزش ساعت به دانش آموزان و کودکان)
  • آموزش ساعت

مزایای آموزش ساعت کلاس دوم با بازی

آموزش ساعت به کودکان از طریق بازی یک راه موثر و جذاب برای تفهیم مفهوم زمان به آنان است. برخی از مزایای آموزش ساعت به کودکان از طریق بازی عبارتند از:

  • آموزش مفهوم زمان: بازی‌های مرتبط با ساعت به کودکان کمک می‌کنند تا مفهوم زمان را درک کنند. آنها می‌آموزند که زمان به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شود و چگونه به طور تدریجی از یک زمان به زمان دیگر می‌رسیم.
  • یادگیری اعداد: بازی‌های مرتبط با ساعت کمک می‌کنند تا کودکان به شمارش ساعت و دقیقه‌ها، یادگیری اعداد، و درک مفهوم عدد در زمان بپردازند.
  • تقویت مهارت‌های مکالمه: آموزش ساعت از طریق بازی باعث تقویت مهارت‌های زبانی و مکالمه کودکان می‌شود. آنها با استفاده از اصطلاحات مربوط به زمان، می‌توانند بهتر با دیگران درباره زمان صحبت کنند.
  • توسعه مهارت‌های حل مسئله: انجام بازی‌های مرتبط با ساعت، مانند حل مسئله‌های زمانی، به کودکان کمک می‌کند تا مهارت‌های حل مسئله و تفکر منطقی را در خود تقویت کنند.
  • جلب توجه و تمرکز: این بازی‌های جذاب می‌توانند توجه و تمرکز کودکان را جلب کرده و آنها را به حل مسائل زمانی ترغیب کنند.
  • تقویت مفهوم علت و معلول: در آموزش ساعت از طریق بازی، کودکان متوجه می شوند که زمان چطور از یک وضعیت به وضعیت دیگر تغییر می‌کند و رویدادها و اعمال مختلف با زمان مرتبط هستند.
  • آموزش مسئولیت‌پذیری: کودکان با آموزش ساعت به عنوان یک وسیله برای مدیریت زمان، می‌آموزند که مفهوم زمان یکی از عوامل مهم موفقیت و مسئولیت‌پذیری در زندگی آنهاست.
  • افزایش اعتماد به نفس: موفقیت در حل مسائل زمانی و استفاده موثر از ساعت، به کودکان اعتماد به نفس بیشتری می‌دهد و احساس می‌کنند که می‌توانند به خوبی زمان را مدیریت کنند.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی چگونگی آموزش ساعت به کودکان به‌وسیله بازی پرداختیم. حالا می‌دانیم که آموزش این فعالیت که در نظر ما بزرگ‌سالان ساده است، ممکن است برای کودکان بسیار پیچیده باشد. پس باید آموزش‌های درست را در کنار تمرینات مداوم استفاده کنیم تا بهترین نتیجه را دریافت کنیم. همان‌طور که گفته شد، قبل از یادگیری نحوه تشخیص زمان، بچه‌ها باید درک اساسی از ایده گذر زمان داشته باشند. همچنین باید با مفاهیمی مثل صبح، بعدازظهر، ظهر، شب و غیره آشنا باشند.

با تنظیم تایمر خود برای پنج دقیقه و پایان دادن به یک فعالیت، می‌توانید آن‌ها را با مفهوم ۵ دقیقه آشنا کنید. با تکرار این عمل آن‌ها به معنای پنج دقیقه عادت می‌کنند. برای اینکه بچه‌ها این مفهوم را درک کنند، می‌توانید با آن‌ها در مورد کارهای روزمره صحبت کنید مثلاً کارت‌هایی تهیه کنید که فعالیت‌های روزانه را با زمان در آن فهرست وارد نمایند. این بازی‌های سرگرم‌کننده برای آموزش ساعت با بازی، راهی عالی برای بچه‌ها برای جمع‌آوری مهارت‌های لازم خواندن ساعت است. در این مقاله تعدادی از بازی‌ها و روش‌های مناسب را برای یادگیری بهتر ساعت نام بردیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

سوالات متداول شما عزیزان

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

ارتباط با مشاوران بالونیا

مشاوران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *