خوردن خمیر بازی توسط کودک

خوردن خمیر بازی توسط کودکان

خوردن خمیر بازی توسط کودک، یکی از رایج‌ترین مشکلات هنگام بازی با این اسباب‌بازی مهیج است. همان‌طور که می‌دانید، این محصول ماده‌ای می‌باشد که کودک به کمک آن و به‌وسیله دست‌هایش، اشکالی که در ذهن دارد را می‌سازد. درواقع این ماده با انعطاف‌پذیری بالا، به کودک امکان لمس و ساخت اشیای سه‌بعدی را می‌دهد؛ اما با توجه به محبوبیت فعالیت خمیربازی در میان بچه‌ها، نباید از خطرات آن چشم‌پوشی کرد. والدین باید هنگام بازی کودک با این ماده توجه کافی داشته باشند.

یکی از موارد مهمی که باید نظارت بیشتری روی آن داشت، جلوگیری خوردن این ماده است. ازآنجایی‌که این محصولات دارای رنگ‌های جذابی هستند، کودکان به آن‌ها به چشم خوراکی نگاه می‌کنند. کودک برای اینکه طعم این ماده را بداند، آن را در دهانش می‌گذارد. این موضوع باعث نگرانی شدید بسیاری از والدین شده است و نمی‌دانند که پس از بلعیدن چه اتفاقی می‌افتد؟ بنابراین باید بدانید در صورت بروز، چه کارهایی باید انجام شوند. برای اطلاع از این موارد و آشنایی با راهکارهای امن، در ادامه با ما همراه باشید.

خوردن خمیربازی توسط کودک چه ضرری دارد؟

 عوارض خوردن خمیر بازی توسط کودک

انجام این بازی برای کودکان در برخی شرایطی خطرناک می‌باشد، چراکه کودک ممکن است آن را به سمت دهان ببرد و بخورد. در این صورت خوردن خمیر بازی توسط کودکان، می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش آن‌ها شود؛ زیرا این محصول از مواد شیمیایی تشکیل شده است. عوارض خوردن خمیر بازی توسط کودک، شامل مواردی چون حالت تهوع، استفراغ، معده درد و اسهال می‌شود. اگر کودک مقدار زیادی از آن را خورده باشد، ممکن است دچار تغییر رنگ پوست شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم خمیر بازی را بدون نظارت در دسترس کودکان قرار ندهید و در هنگام بازی تمام توجهتان به کودک باشد. البته اگر در ترکیبات خمیر بازی اثری از ماده مضر بوراکس یا اسیدبوریک نباشد، خطر خاصی نیز وجود نخواهد داشت.

یکی از مسائل مهمی که والدین بابت آن نگران هستند، سمی بودن خمیر بازی کودکان است. درواقع باید گفت که خمیرهای بازی به‌هیچ‌عنوان سمی نیستند. فقط هنگام خرید خمیرهای بازی باید به چند نکته حائز اهمیت توجه کنید. یکی از آن نکات برچسب‌های راهنمایی هستند که در مورد محصول نوشته شده‌اند و باید به آن‌ها دقت شود. در این برچسب‌ها معمولاً در مورد رده‌های سنی توضیحاتی داده شده است و همچنین در مورد برخی از نکات مهم در مورد محصول هشدارهایی نوشته می‌شود.

درست است که برخی روان‌شناسان گفته‌اند کودکان معمولاً بعد از سن ۱۸ ماهگی بازی کردن با خمیر بازی را به خوردن آن ترجیح می‌دهند و برای آنان قابل‌استفاده است؛ اما هیچ چهارچوب مطلقی برای این موضوع وجود ندارد، چون کودکان با یکدیگر فرق می‌کنند و واکنش و رفتار آن‌ها با هم متفاوت است. گاهی دیده می‌شود که کودکان در رده سنی بالاتری هم هنوز میل به در دهان گذاشتن اشیای اطرافشان دارند. پس ملاک تشخیص این بازی که آیا برای کودک شما مناسب است یا خیر، به میزان تمایل یا عدم تمایل او به خوردن خمیر بستگی دارد. البته باید گفت که نمی‌توان از کودک ۱۸ماهه در حال بازی با خمیر همان انتظار را داشت که کودک ۳ تا ۵ساله در هنگام بازی با خمیر بازی انجام می‌دهد.

خوردن خمیرهای بازی توسط کودک

درست است که در هنگام بازی با این ماده خطراتی برای کودک وجود دارد؛ اما در کنار آن مزایایی برای کودکان نیز به همراه خواهد داشت. درواقع اگر خمیرهای بازی در رده سنی مناسبی به کودک داده شوند، می‌توانند مفید هم باشند. این محصولات علاوه بر آن که می‌توانند استعدادهای حرکتی کودکان شما را شکوفا کنند؛ هنگام فشار دادن خمیرها، استرس‌ها و انرژی‌های خود را روی آن تخلیه می‌کنند و احساس خوبی خواهند داشت. کودکان با استفاده از این خمیرهای رنگارنگ، می‌توانند اشکال مختلفی بسازند و خلاقیت خود را شکوفا کنند.

همچنین می‌توانند با دیگر کودکان در خانه کودک بازی کنند. این موقعیت برای تقویت مهارت‌های اجتماعی کودک بسیار مفید می‌باشد. لازم به ذکر است که در خانه بازی بالونیا، بچه‌ها می‌توانند با ایمنی کامل و تحت نظارت مربیان حرفه‌ای به خمیر بازی بپردازند و جای هیچ نگرانی برای والدین وجود ندارد. جالب است بدانید که کار با دست برای کودک آرامش‌بخش می‌باشد و موجب رشد قوه تخیل، نوآوری و خلاقیت کودک می‌شود. این مهارت به پرورش ذهنی کمک کرده و به‌نوعی مهارت زمینه‌ای است که موجب رشد برخی مهارت‌های دیگر خواهد شد.

سوال پرتکرار: بچم خمیر بازی خورده چیکار کنم؟

مسمومیت با خوردن خمیر بازی توسط کودک

ممکن است شما در حین بازی کودک خود با خمیرهای بازی بر او نظارت داشته باشید و حتی قبل از شروع بازی هشدارهایی درباره بازی را به او گوشزد کرده باشید؛ اما او به‌صورت ناگهانی آن را خورده باشد. اگر متوجه این موضوع شدید؛ باید با حفظ خونسردی خود، سریعاً به او آب دهید تا نمک موجود در خمیر رقیق شود و به بدن کودک آسیب نرساند. همچنین باید به علائم فرزند خود توجه کنید و مطمئن شوید که دچار مسمومیت نشده باشد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، این علائم شامل گرفتگی شکم، اسهال، بی‌حالی، حالت تهوع و استفراغ می‌شوند. اگر هر یک از این علائم در کودک وجود داشت؛ فوراً باید پزشک متخصص مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید.

همان‌طور که می‌دانید، بهترین راه درمان، پیشگیری است؛ بنابراین خوب است که جانب احتیاط را رعایت کنید و برای جلوگیری از خوردن خمیر بازی توسط کودک، به‌طورکلی برای اطفال زیر دو سال خمیر بازی خریداری نکنید؛ زیرا تشخیص خوردنی نبودن این ماده برای او سخت خواهد بود. همچنین همیشه هنگام بازی بر کودک خود نظارت کامل داشته باشید و یا از مکان‌های مخصوص برای این بازی که نظارت کامل بر فرزند دلبندتان دارند، کمک بگیرید. درصورتی‌که چند فرزند دارید، از کودک خود بخواهید که خمیر بازی را روی سفره مخصوص آن بازی کند تا کوکان کوچک‌تر به‌اشتباه خمیر را نخورند.

 

جمع‌بندی

همان‌طور که می‌دانید، امروزه اسباب‌بازی‌های زیادی ساخته شده‌اند که هرکدام از آن‌ها طراحی و کارایی متفاوتی دارند. برخی فقط برای سرگرمی استفاده می‌شوند و برخی دیگر علاوه بر سرگرمی، جنبه‌های آموزشی نیز دارند. یکی از اسباب‌بازی‌های محبوب کودکان، خمیر بازی‌ها هستند. از مهم‌ترین اهداف ساخت خمیر بازی، تولید یک اسباب‌بازی آموزشی برای کودکان است. بااین‌حال در کنار این ویژگی‌ها، خطراتی هم وجود دارد.

از این خطرات می‌توان به خوردن خمیر بازی توسط کودکان اشاره کرد که ضررهایی را برای کودک به دنبال دارد و باید حتماً به آن‌ها توجه شود. همچنین باید برای جلوگیری از اتفاق افتادن این موضوع، پیشگیری‌های لازم را انجام دهید. در این مقاله به طور کامل در مورد تمامی نکات از پیشگیری از این اتفاق گرفته تا اقدامات لازم بعد از آن، صحبت کردیم. همچنین علاوه بر گفتن مزایای این بازی، توضیحات کاملی را برای افرادی که کودک آن‌ها خمیر بازی را خورده است، ارائه کرده‌ایم.

سوالات متداول شما عزیزان

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

ارتباط با مشاوران بالونیا

مشاوران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *