مضرات بازی پابجی
مضرات بازی پابجی برای کودکان کم نیست! والدین حواسشان را به بازی کودکانشان جمع کنند. والدین دغدغهمند همواره به دنبال سرگرم کردن کودکانشان با بازی های مناسب با رده سنی آن ها هستند. در شرایطی ممکن است برخی از کودکان و نوجوانان بدون اطلاع والدین اقدام به دانلود و نصب بازی هایی مثل پابجی و فورتنایت کنند. این بازی ها اصلاً برای گروه های سنی نوجوانان و کودکان طراحی و تولید نشدهاند. والدینی که در رابطه با ترویج خشونت و استفاده از کلمات نامناسب و توصیف صحنههای ناهنجار، دغدغههایی دارند بهتر است تا انتهای این مطلب همراه ما باشند تا به پاسخ سؤال آیا پابجی برای کودکان مناسب است؟ برسند.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
بازی پابجی چیست؟
این بازی در کره جنوبی در سبک اکشن و بقا برای پلتفرمهای اندروید، ایکسباکس، مایکروسافت و ویندوز طراحی شده است و توانسته است ۳۰ میلیون نسخه فروش داشته باشد. البته محتوای این بازی علیرغم جذابیتی که دارد، اصلا مناسب کودکان و نوجوانان نیست. محبوبیت فوق العاده این بازی در بین بازیکنان بزرگسال در کنار گرافیک بالای آن باعث شده است تا بسیاری از کودکان جذب آن شوند. این بازی باعث بروز مشکلات روحی و جسمی در بازیکنان و بروز رفتارهای پرخاشگرانه در آنها میشود. از آنجا که عوارض منفی پابجی منجر به تحریک رفتارهای غیرسالم میشود، بازی کردن آن توسط کودکان اصلا پیشنهاد نمیشود. همراه ما باشید تا در ادامه با مضرات بازی پابجی برای کودکان آشنا شوید.
بازی پابجی برای کودکان مناسب است؟
جالب است بدانید که در برخی از کشورها اعم از امارات، نپال و … بازی پابجی حتی برای بزرگسالان نیز ممنوع اعلام شده است. این بازی به شدت اعتیاد آور است و به هیچ عنوان مناسب رده سنی کودک و نوجوان نیست؛ بنابراین پاسخ ما به سؤال آیا پابجی برای کودکان مناسب است؟ خیر است. این بازی تأثیرات بسیار مخربی بر روح و روان کودک میگذارد که در ادامه به مهمترین آن ها خواهیم پرداخت.
اتلاف وقت و میل به انزوا
این بازی بسیار اعتیاد آور است و به خاطر گرافیک با کیفیتی که دارد، میتواند باعث شود تا کودک شما ساعاتی از روز را با این بازی تلف کند. در موارد شدیدتر کودک منزوی میشود و علاقه ای به انجام فعالیت های فیزیکی نخواهد داشت و تنها دوست دارد در اوقات فراغت، به تنهایی پابجی بازی کند.
بازی با عقاید ذهنی کودک
این بازی به خاطر موارد بسیاری خشم مسلمانان را در سراسر جهان برانگیخت؛ زیرا خشم و خشونت علیه مسلمانان در این بازی وجود دارد و تمامی افراد قاتل پیش از صعود در مرحله سجده میکنند. این نمادها باعث شده است تا در سراسر جهان مردم با نگرش بدی به مسلمانان نگاه کنند.
ترویج خشونت و عادی شدن قتل
این بازی به قدری خشن است که روانشناسان نسبت پیامدهای این بازی در روح و روان کودکان از همان ماههای اولیه ورود این بازی به بازار، هشدار دادند. تأثیر محتوای ویدئویی خشن بر کودکان بدین صورت است که کودک با این تصور که میتواند در دنیای واقعی نیز همین قدر خشن باشد وارد جامعه میشود. میل به کشتن و غارت کردن در بازی پابجی باعث افزایش رتبه و امتیاز در هر مرحله میشود. ورود این الگو در پس زمینه ناخودآگاه کودک باعث میشود تا نتواند در آینده تصمیمات درستی بگیرد و خشونت خود را کنترل کند. توجه کنید که خشونت در این بازی فقط آزار جسمی انسانی نیست و ممکن است آزار جسمی و روحی حیوانات نیز باشد. داد و فریادها و همچنین سر و صداهایی که در این بازی در کنار دشنام گویی ها و بددهنی ها رخ میدهد، باعث میشود تا تخریب اسباب و وسایل، کشت و کشتار جمعی و … همگی هیجان انگیز و جذابتر به نظر برسند.
عادی شدن عدم پیروی از قوانین
در این بازی تخریب اموال مردم، نابود کردن طبیعت، بالا بردن صدا، درگیری تن به تن جزو قوانین اصلی هستند و بازیکنان برای صعود به مراحل بالاتر باید در محیط های جنگی شبیه سازی شده به وحشی ترین نوع شکل ممکن حریفان خود را به قتل برسانند، بنابراین ممکن است کودکان نتوانند فرق واقعیت و بازی ها را در این سن درک کنند و با این تصور به جامعه بروند که میتوانند تمامی رفتار هایی که در ناخودآگاه آن ها عادی به نظر میرسد را در دنیای واقعی نیز عملی کنند. پرخاشگری و تأثیرپذیری از این افکار پرخاشگرانه کاملاً نامحسوس در کودکان رخ میدهد و آن ها با دیدن ستایش پرخاشگری، قتل و حملات فیزیکی در این بازی، ناخودآگاه حساسیت و معصومیت خود را در رابطه با خشونت و قانونگریزی از دست میدهند و این امر برایشان بسیار عادی خواهد شد.
جمع بندی
والدین آگاه هیچگاه اجازه انجام بازی های ویدئویی مثل پابجی را به کودکان خود نخواهند داد، زیرا انواع خشونتها در این بازی مشاهده میشود و کودک با الگو گرفتن از رفتارهای پرخاشگرانه، ممکن است در آینده نتواند روانی سلامت باشد. در رابطه با بازی های ویدئویی مثل پابجی که بیش از حد خشن هستند، والدین باید با به کارگیری سواد رسانه ای و اولویت دادن تفریحات واقعی، کودک را از این بازی دور کنند. البته پیشگیری بهتر از درمان است! بهتر است حتماً قبل از خرید بازی های ویدیویی و یا دانلود آن ها، در رابطه با این بازی ها تحقیق کنید. برای بار اول، قبل از فرزندانتان خودتان کمی بازی کنید تا سواد و آگاهی شما در رابطه با این بازی افزایش پیدا کند تا بتوانید تشخیص دهید که این بازی برای کودک شما مناسب است یا خیر. امیدواریم با خواندن این مطلب توانسته باشید اطلاعات کاملی در رابطه با تأثیرات مخرب بازی پابجی بر روحیه کودک کسب کرده باشید.